Dag 23 + 24

24 februari 2015 - Crevillent, Spanje

Maandag 23 februari 2015

Over deze dag is weinig te melden. De luiheid regeert. Ik heb last van mijn jicht aan de grote teen en dat geeft ook geen extra stimulans om veel te ondernemen. Yvonne kijkt een aantal afleveringen van McLeod, ik maak wat sudoku's en schrijf wat aan ons reisverhaal. Vóór het avondeten maken we nog wel een wandeling over de camping. Die is groot genoeg om een uurtje onderweg te zijn. We verbaasden ons trouwens over de enorme campertrailers die er hier en daar staan. Sommigen zelfs met aan 2 kanten 2 slide-outs.

Dinsdag 24 februari 2015

Over de wind zullen we het maar niet meer hebben. Dat wordt anders wel een erg vaak terugkerend onderwerp. Het betekende wel dat ik vanmorgen de satelietschotel van Heinz en Ruth opnieuw heb gericht want deze was door de rukwinden totaal van het padje geraakt. Deze ochtend naar Almoradí om wat boodschappen bij de Lidl te doen. Eerst even langs het VVV voor wat info over de stad en een plattegrond. Wat geslenterd door de nauwe straatjes en binnengelopen bij een chinese bazaar. Yvonne heeft er een tas gekocht. Daarna naar de Lidl voor onze boodschappen en ook voor Heinz en Ruth.

Terug op de camping even wat eten en daarna naar de Fiesta Hollanda, een braderie die elke laatste dinsdag van de maand op de Marjal Plaza wordt gehouden en waar een heleboel nederlanders (en belgen, duitsers, engelsen en spanjaarden) op af komen. Allerlei kraampjes met hollandse produkten, maar ook een haringstal, kaasboer, friteskraam en pannekoekenstand. Verder een nederlandse DJ met gezellige muziek. Een leuk sfeertje waar we ook even aanschuiven en een biertje drinken en een kroketje eten. Wel weer veel wind die naar later zal blijken gevolgen heeft voor Yvonne. Om 15.30 uur terug op de plek, lekker in het zonnetje uit de wind wat lezen. Ik heb afgesproken dat ik om half vijf Heinz en Ruth met de auto naar de dokter zal brengen die om 17.00 uur spreekuur houdt op het park. Ik blijf zolang wachten in de pub. Maar na drie kwartier zitten ze nog steeds in de wachtkamer en de dokter is er nog niet. Ik geef mijn telefoonnummer en zeg dat ze me maar moeten bellen als ik ze weer kan ophalen en ga terug naar onze plek. Pas om 18.00 uur belt Ruth of ik kan komen, maar die hele dokter hebben ze niet gezien, is niet komen opdagen. Ook de overbuurvrouw was inmiddels ongerust geworden over het lange wegblijven en kwam vragen hoe en wat. Ze had een grote pan soep gemaakt, ook voor Heinz en Ruth want ook zij denkt dat die twee niet goed eten. Yvonne heeft die avond ineens last van oorpijn. Stekende pijnen in het linkeroor. Dat moet wel van die wind zijn. Als dat maar geen oorontsteking wordt!