Dag 27 + 28
28 februari 2015 - Crevillent, Spanje
Vrijdag 27 februari 2015
Deze laatste twee dagen van februari staan in het teken van onze gezondheid. We zijn toch wel, zoals meer mensen hier, geveld door griepverschijnselen en oorontsteking. Hoewel de antibiothicumtabletten goed helpen tegen de ontsteking, loopt Yvonne wel rond met dichtgeslibte oren door de druppels, waardoor zij nog slechter hoort dan anders zonder oortjes.
Veel gelezen vandaag en toch lekker in de zon gezeten. Later in de middag doen we boodschappen, ook voor die Deutsche Nachbarn, en drinken daarna bij hen een cappuccino mit geschmack (lees amaretto)! Zij is ondeugend! Het gaat gelukkig beter met der Heinz. Maar nu is de overbuur Ria aan de beurt en is n.b. in het ziekenhuis opgenomen. Astma.
We gaan aan het eind van deze dag in de pub eten, Ernst: kipschnitzel + frites, Yv. kaasburger + frites.
Zaterdag 28 februari 2015
Vandaag gaan we weer naar de weekmarkt in Almoradí, gesitueerd rondom het mooie plaza de la Constitucion, bij de kerk Iglesia San Andres Apostol. Op dat plein is van alles gaande, er wordt een of ander jubileum gevierd. En er is een rare opstelling in het midden ivm begraven worden, begrafenisbloemstukken en een soort draagbaar voor overledenen. Heeft met Pasen te maken. Om het plein allerlei religieuze stands. Na bezichtiging van de kerk slenteren we langs de gewone marktstallen in de straatjes: veel ouderwetse tijdloze kleding, schoenen tassen, heel goedkoop maar ook duurkoop, de broek van vorige week van 1 euro zit voor geen meter. We kopen nu fruit, en de onvermijdelijke sinasappelen 5 kg voor 1 euro. Kopje cappuchino toe op een terrasje. De verdere dag brengen we op de wel bekende manier verder door, en 's avonds genieten van het Willeke Alberti Jubileumconcert op TV.

En fantastisch dat het weer zich steeds beter gaat gedragen. Ik heb wel veel bloeiende amandelbomen gezien, rose en wit. Ik weet niet of een uur rijden van jullie naar Benidorm dit verschil kan maken.
Ik ga dit weekend naar het Noorden (fam) en heb de camper ( met de winterbanden er nog om) uit de stalling gehaald. Een heerlijk gevoel dat je zo maar weg kunt gaan, dit wordt dus weer genieten.
Guus gaat ook mee, hij begint echt oud te worden, loopt met een slakkengangetje en kan moeilijk zijn behoeften meer ophouden, dus af en toe is het opruimen geblazen, ja hij is op weg naar z'n 12e verjaardag. Het wordt heel koud dit weekend dus heb ik de elec. deken maar meegenomen. De vlg.week komt de tuinman de boel een beetje ordenen, ik heb al een begin gemaakt, maar de hele tuin alleen doen is me te veel.
Verlangen jullie nog niet naar de terugreis? Hoe lang blijven jullie daar nog staan, ik denk dat de terugreis qua weer een stuk beter zal zijn.
Nu eerst weer de hartelijke groeten vanuit een nu vandaag schitterend Brummen. Lfs.Annette
Kijken of deze het doet. Kus.