Dag 29 t/m 35

7 maart 2015 - Crevillent, Spanje

Geschreven door: Yvonne

Zondag 1 maart t/m zaterdag 7 maart

1e dag van de nieuwe maand die veelbelovend begint wat het weer betreft: 25 graden, heerlijk zonnig en geen wind! We gaan de bloesemtocht maken en rijden richting Felip Neri, langs het Parc National de Honde en vervolgens richting Elche, door Algoros en Algoda-Matola, waar volgens het boekje de prachtigste amandelbloesembomen in bloei zouden moeten staan. Maar helaas, geen bloesem te zien. Beetje teleurgesteld rijden we voorbij Elche, meer het binnenland in door de bergen, die we vanuit de camping in de verte zien liggen. Achter en door die bergen is het inderdaad een mooiere natuur. Maar toch bekoort dit landschap ons maar matig. En waarschijnijk zijn we al te laat voor de amandelbloesem, ook al is het pas 1 maart. Toch, hoe verder we het binnenland in rijden des te meer amandelbomen we tegenkomen. Ook olijfbomen en natuurlijk de sinaasappelbomen zijn hier volop te vinden. De olijfbomen hebben wel veel te lijden gehad van de droogte van afgelopen 2 jaar, waardoor de olijven onnoemelijk duur zijn geworden. Via de bergen komen we bij Albatera, we passeren Hondon de los Frailes en via een andere route die langs Aspe voert, komen we weer bij Elche uit.

Als we weer op Marjal terug zijn luieren we de dag verder weg, heerlijk in de zon met boek en drankje binnen handbereik.

Maandag 2 maart gaan we terug naar de dokter: oren moeten uitgespoten worden. Gelukkig ging dit goed. Maar niet met Heinz: ze gingen weer mee met ons, ook voor controle. Inderdaad moet hij naar het ziekenhuis waar hij helemaal binnenstebuiten gekeerd wordt. We wachten tot Ruth weer naar buiten komt; het is inmiddels 17.00 uur. Heinz moet blijven, Ruth gaat met ons mee terug, opgelucht dat hij in goede handen is.

Terug op de camping wil ze ons trakteren op een groszes Bier oder Eis, dus op het terras van de Plaza drinken we een biertje en wijn in het late zonnetje. Daarna eten we in de pub, onder het genot van Duitse accordeonmuziek, een Marjalburger.

Dinsdag 3 maart hadden we met Ruth afgesproken in de middag weer naar het ziekenhuis in Torrevieja te gaan. We combineren dit met een bezoek aan onze Zoetermeerse buren, die in Rojales een appartement hebben. We leveren Ruth af bij het ziekenhuis en gaan vervolgens langs de kustweg, via Guardamar, op ons gemak richting Rojales.

In de ochtend was het op de camping nog 25 graden, warm en zonnig, maar toen we naar de kust reden werd het opeens 13 graden en mistig, een heel vreemde gewaarwording.

In Rojales belanden we op de Plaza Musica en zien de leuke huisjes waarvan Ellen en Piet nr. 14 bewonen. Ze staan al op de uitkijk op het kleine balkonnetje. Het is een schattig huis van 3 verdiepingen, smal, maar heel functioneel, doet een beetje Toscaans aan. We hebben een heel gezellige middag bij hen, drinken wat op het balkon en gaan om 17 uur weer richting Torrevieja  om Ruth op te halen. Heinz is nog volop in onderzoek, voelt zich wel al beter maar de dokters kunnen nog niks zeggen.

We eten 's avonds pizza en verdrijven de avond bij de TV met een film over Boerenliefde.

Woensdag 4 maart blijven we een dagje thuis en heben ook geen zin om ergens heen te gaan. Gaandeweg de dag wordt Ernst niet lekker, verkouden, hoofdpijn, jicht, pijn in de benen, rillerig. Bah, niet leuk.

Ruth komt ons 's middags blij maken met een heerlijk kommetje aardbeienijs met echte aardbeien en slagroom. Zij gaat vandaag niet naar Heinz, die moet een bronchoscopie ondergaan onder narcose, en allerlei andere onderzoeken.

Voor diner eten we bietjes, gebakken aardappels en kipfilet.

Donderdag 5 maart

Ernst is echt ziek! Dus thuisblijven. Ernst in bed, niet gezellig voor hem. Ruth krijgt bericht dat Heinz morgen thuis komt, met de taxi. Vandaag komt ook Ria, andere overbuurvrouw terug. Bij onze naaste buren aan de andere kant, jongelui, is er ook een ziek. Zij ligt de hele dag buiten op een opblaasbed. Gezellig straatje hier op Marjal!  Vandaag eten we soep met stokbrood uit toaster met tonijn. En dan vroeg in bed!!

Vrijdag 6 maart worden we vroeg wakker: het is slechts 4 graden buiten en 8 graden binnen!!. Maar al snel stijgt de temperatuur om 10.30 uur is het 18 graden buiten en 12 graden binnen. Ik ga toch uit bed. Ernst is niet veel waard. Douchen en buiten in de zon: koffie. En om 12.00 uur is Heinz inderdaad weer thuis: stukken opgeknapt.

Zaterdag 7 maart is er eigenlijk niets te melden. Na deze enerverende week hebben we niet veel puf om iets te ondernemen, hoewel Ernst gelukkig wat beter is. Dus dat belooft weer meer voor de volgende week!!

1. José van der Meer:
    16 maart 2015
    Lieve YV en Ernst, 16 mrt 2015
    Leuk al die verhalen dan krijgen we 'n beetje 'n idee wat jullie zoal doen.
    Ik hoop voor jullie dat de laatste weekjes ook nog leuk worden. Hangt ook van 't weer af dat is wel belangrijk als je aan 't kamperen bent.
    Nou nog veel plezier, dikke van ons..!